Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec z jabłkami"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Słoninę i boczek pokrój w kostkę lub zmiel osobno w maszynce do mięsa (grube oczka). Słoninę przełóż do rondla o grubym dnie i top na małym ogniu. Po 15 minutach dodaj boczek. Stapiaj 30-40 minut, mieszając.
Posiekaj cebulę, jabłka zetrzyj na tarce, czosnek przeciśnij przez praskę. Gdy skwarki będą złote, zestaw smalec z ognia, przestudź, dodaj jabłka, cebulę i czosnek. Mieszaj i dopraw. Odstaw do ostudzenia. Smalec przelej do słoiczków lub do naczynia kamionkowego.Źródło: Świat kobiety