Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec z jabłkami"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93830
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2701
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1622
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93830
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2701
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1622
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Składniki
Słoninę i boczek pokrój w kostkę lub zmiel osobno w maszynce do mięsa (grube oczka). Słoninę przełóż do rondla o grubym dnie i top na małym ogniu. Po 15 minutach dodaj boczek. Stapiaj 30-40 minut, mieszając.
Posiekaj cebulę, jabłka zetrzyj na tarce, czosnek przeciśnij przez praskę. Gdy skwarki będą złote, zestaw smalec z ognia, przestudź, dodaj jabłka, cebulę i czosnek. Mieszaj i dopraw. Odstaw do ostudzenia. Smalec przelej do słoiczków lub do naczynia kamionkowego.Źródło: Świat kobiety