Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec z jabłkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8259
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 448
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8259
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 448
Składniki
Słoninę i boczek pokrój w kostkę lub zmiel osobno w maszynce do mięsa (grube oczka). Słoninę przełóż do rondla o grubym dnie i top na małym ogniu. Po 15 minutach dodaj boczek. Stapiaj 30-40 minut, mieszając.
Posiekaj cebulę, jabłka zetrzyj na tarce, czosnek przeciśnij przez praskę. Gdy skwarki będą złote, zestaw smalec z ognia, przestudź, dodaj jabłka, cebulę i czosnek. Mieszaj i dopraw. Odstaw do ostudzenia. Smalec przelej do słoiczków lub do naczynia kamionkowego.Źródło: Świat kobiety