Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Używam zamiast ziemniaków. Albo jako warzywko do obiadu.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 848
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8253
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13107
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 430
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2264
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 848
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8253
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13107
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 430
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2264
Składniki
Myję dokładnie a właściwie odrapuję druciakiem pietruszki. Potem kroję na słupki o średnicy 1 cm i długości mniej więcej 5 cm.
Następnie smażę je na oleju często mieszając żeby się nie przypaliły, ale dobrze usmażyły. Trwa to ok. 10 minut.
Wykładam na półmisek. Solę, obsypuję szczodrze pokrojonym koperkiem.Pyszności. I do tego zdrowe.