Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażone klopsiki z warzywami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 55
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 55
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w plastry i zeszklij na patelni. Przełóż do garnka. Łopatkę cielęcą zmiel, dodaj ugotowany ryż, jajko, bułkę tartą oraz połowę porcji natki i koperku.
Całość dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i uformuj niewielkie klopsiki. Podsmaż je na rozgrzanej oliwie. Zarumienione klopsiki wrzuć do cebuli. Wlej bulion i dodaj startą na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz pietruszkę.
Chwilę podgotuj i dorzuć brukselkę oraz pokrojoną na kawałki paprykę i pomidora. Klopsiki z warzywami gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
Następnie zakwaś sos sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Na końcu dodaj pozostałą część natki pietruszki i koperku. Dopraw solą i pieprzem.Źródło: Na żywo