Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczyste kotlety schabowe

Soczyste kotlety schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 29

Smaczny pomysł na "Soczyste kotlety schabowe"

Składniki

  • 80 dag schabu z kością
  • 1/2 pęczka natki
  • kawałek korzenia imbiru
  • 1 strąk chili
  • 2 łyżki naturalnego miodu
  • 2 łyżki słodkiego sosu chili
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pół cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Soczyste kotlety schabowe

Przygotowanie

  1. Schab oczyść, opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a następnie pokrój na kotlety. Lekko je rozbij. Natkę opłucz, posiekaj. Obierz i zetrzyj na tarce kawałek korzenia imbiru. Chili opłucz, osusz, przekrój na pół. Usuń pestki, posiekaj.

  2. W misce wymieszaj miód, słodki sos chili oraz sos sojowy. Dodaj sok z połowy cytryny, imbir, chili i natkę. Włóż kotlety, przykryj i odstaw na 60 min do lodówki.

  3. Kotlety wyjmij z marynaty, ułóż na ruszcie grilla i opiecz z dwóch stron na złoty kolor. Następnie zdejmij je z rusztu. Ruszt przykryj podwójnie złożoną folią aluminiową. Ponownie ułóż kotlety, polej resztą  marynaty. Dopiekaj, obracając, 10-15 min.

  4. czas ok. 25 min; porcja – 260 kcal, cena 3,80 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń