Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Solidny omlet z bobem i pomidorkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Składniki
Pomidorki umyj, przekrój na pół. Fetę pokrusz. Bób podsmaż chwilkę na niewielkiej ilości masła klarowanego ze zmiażdżonym czosnkiem. Jajka rozkłóć z mlekiem (możesz zamiast mleka użyć takiej samej ilości wody), dopraw solą i pieprzem.
Na rozgrzane masło wylej rozkłócone jajka. Kiedy omlet zacznie się ścinać, podważaj brzegi łopatką, żeby masa spływała na dno. Na wierzchu ułóż pomidorki, rozsyp bób i fetę. Przykryj patelnię, by omlet szybciej się ściął. Posyp miętą i podawaj.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji, 6 cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie