Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Solidny omlet z bobem i pomidorkami"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
Składniki
Pomidorki umyj, przekrój na pół. Fetę pokrusz. Bób podsmaż chwilkę na niewielkiej ilości masła klarowanego ze zmiażdżonym czosnkiem. Jajka rozkłóć z mlekiem (możesz zamiast mleka użyć takiej samej ilości wody), dopraw solą i pieprzem.
Na rozgrzane masło wylej rozkłócone jajka. Kiedy omlet zacznie się ścinać, podważaj brzegi łopatką, żeby masa spływała na dno. Na wierzchu ułóż pomidorki, rozsyp bób i fetę. Przykryj patelnię, by omlet szybciej się ściął. Posyp miętą i podawaj.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji, 6 cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie