Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące i zachwycające ;-D
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Na oliwie podsmaż mięso mielone z cebulką i przypraw gałką ( nie wiele ). Podduś pod przykryciem. Dodaj liść laurowy, ziele, paprykę w proszku oraz startą na małej tarce marchewkę i pietruszkę a także pastę warzywną i podlej pół szklanki wody następnie duś około 15 minut mieszając co jakiś czas. Uważaj aby zawartość garnka się nie przypaliła. W tym celu możesz podlewać troszkę woda. Kiedy jarzynki są miękkie można dodać przecier pomidorowy dodać czosnek ( naciąć tylko ząbki )dobrze wymieszaj i zostaw na małym ogniu. W chwili kiedy sos się zagotuje nastaw w osolona wodę i ugotuj makaron. Moim sekretem jest to ze podczas gotowania sosu dodaje 2 łyżki parmezanu już starego. Aby zniwelować kwaskowaty smak pomidorów dodaje do sosu masła ( zawsze pomaga ). Na sam koniec dopraw do smaku przyprawami a także rozetrzyj nad garnkiem w dłoniach oregano i bazylię. Można użyć świeżych ale nie każdy to lubi. przed podaniem usuń z sosu czosnek i liść laurowy. Wiem że przepis nie jest łatwy ale warto się namęczyć. Życzę smacznego i pozdrawiam.