Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne spaghetti a la carbonara z wędzonym boczkiem w kremowym sosie jajecznym.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Makaron gotujemy przez około 8 minut żeby był al dente. Jajka wyparzamy. Jak to zrobić znajdziecie tutaj: https://karolgotuje.pl/2020/02/28/jak-wyparzyc-jajka/
Przez ten czas jak makaron nam się gotuje musimy roztrzepać na talerzu jajka. Pokroić drobno pietruszkę i czosnek a ser ścieramy na drobnych oczkach na tarce.
Przechodzimy do smażenia. Boczek smażymy na złocisty kolor następnie dodajemy czosnek i pietruszkę. Całość mieszamy a na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie zdejmujemy patelnię z ognia. W tym czasie powinien ugotować się już makaron. Odcedzamy i gorący przekładamy na patelnię. Dodajemy ser zostawiając troszkę na posypanie na koniec i mieszamy.
Teraz przelewamy roztrzepane jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Jajka nie powinny się ściąć a powinien wytworzyć się kremowy sos.
Na koniec posypujemy startym parmezanem. Gotowe.. Smacznego!