Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne spaghetti a la carbonara z wędzonym boczkiem w kremowym sosie jajecznym.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4097
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11224
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13447
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5218
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4097
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11224
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13447
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5218
Składniki
Makaron gotujemy przez około 8 minut żeby był al dente. Jajka wyparzamy. Jak to zrobić znajdziecie tutaj: https://karolgotuje.pl/2020/02/28/jak-wyparzyc-jajka/
Przez ten czas jak makaron nam się gotuje musimy roztrzepać na talerzu jajka. Pokroić drobno pietruszkę i czosnek a ser ścieramy na drobnych oczkach na tarce.
Przechodzimy do smażenia. Boczek smażymy na złocisty kolor następnie dodajemy czosnek i pietruszkę. Całość mieszamy a na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie zdejmujemy patelnię z ognia. W tym czasie powinien ugotować się już makaron. Odcedzamy i gorący przekładamy na patelnię. Dodajemy ser zostawiając troszkę na posypanie na koniec i mieszamy.
Teraz przelewamy roztrzepane jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Jajka nie powinny się ściąć a powinien wytworzyć się kremowy sos.
Na koniec posypujemy startym parmezanem. Gotowe.. Smacznego!