Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne spaghetti a la carbonara z wędzonym boczkiem w kremowym sosie jajecznym.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12001
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16612
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12001
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16612
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Makaron gotujemy przez około 8 minut żeby był al dente. Jajka wyparzamy. Jak to zrobić znajdziecie tutaj: https://karolgotuje.pl/2020/02/28/jak-wyparzyc-jajka/
Przez ten czas jak makaron nam się gotuje musimy roztrzepać na talerzu jajka. Pokroić drobno pietruszkę i czosnek a ser ścieramy na drobnych oczkach na tarce.
Przechodzimy do smażenia. Boczek smażymy na złocisty kolor następnie dodajemy czosnek i pietruszkę. Całość mieszamy a na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie zdejmujemy patelnię z ognia. W tym czasie powinien ugotować się już makaron. Odcedzamy i gorący przekładamy na patelnię. Dodajemy ser zostawiając troszkę na posypanie na koniec i mieszamy.
Teraz przelewamy roztrzepane jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Jajka nie powinny się ściąć a powinien wytworzyć się kremowy sos.
Na koniec posypujemy startym parmezanem. Gotowe.. Smacznego!