Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti carbonara"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Boczek pokrój w niewielką kostkę i wrzuć go na rozgrzaną patelnię. Podsmaż na małym ogniu przez kilka minut, aż ładnie się zarumieni. Następnie dodaj starty czosnek oraz pokrojoną cebulę. Całość smaż jeszcze przez kilkanaście sekund i odstaw.
Jajka sparz wrzątkiem i wbij je do głębokiej miski. Dopraw solą i roztrzep widelcem. Następnie wlej śmietanę i wsyp parmezan. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Sos odstaw w ciepłe miejsce.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na patelnię z boczkiem wlej masę śmietanowo--jajeczną. Połącz ją z makaronem i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Wyłóż na talerze, posyp szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Na żywo