Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti carbonara"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1317
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1317
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
Składniki
Boczek pokrój w niewielką kostkę i wrzuć go na rozgrzaną patelnię. Podsmaż na małym ogniu przez kilka minut, aż ładnie się zarumieni. Następnie dodaj starty czosnek oraz pokrojoną cebulę. Całość smaż jeszcze przez kilkanaście sekund i odstaw.
Jajka sparz wrzątkiem i wbij je do głębokiej miski. Dopraw solą i roztrzep widelcem. Następnie wlej śmietanę i wsyp parmezan. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Sos odstaw w ciepłe miejsce.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na patelnię z boczkiem wlej masę śmietanowo--jajeczną. Połącz ją z makaronem i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Wyłóż na talerze, posyp szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Na żywo