Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała włoska potrawa.Smaczna a do tego pożywna. W Polsce robimy ją na wiele sposobów.Nazwa Carbonara wzięła się od węgla, gdyż potrawa słynie z dużej ilości pieprzu aż sos rozbi się węglisty. Oto mój przepis:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2197
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421419
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2197
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421419
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką soli oraz oliwy. Ugotowany odstawiamy pod przykryciem by nie ostygł.
Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek. Czekamy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojony w paseczki boczek oraz szynkę.Przyprawiamy troszkę solą i duża ilością pieprzu. Całość intensywnie smażymy ok 10. Odstawiamy na 2 min z ognia.
Do składników dodajemy kubeczek śmietany, mieszamy. Z powrotem kładziemy patelnię na ogień. Chwilkę gotujemy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Do gotowego gorącego sosu dodajemy na patelnię makaron, całość intensywnie mieszamy i podajemy póki ciepłe. SMACZNEGO:)