Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała włoska potrawa.Smaczna a do tego pożywna. W Polsce robimy ją na wiele sposobów.Nazwa Carbonara wzięła się od węgla, gdyż potrawa słynie z dużej ilości pieprzu aż sos rozbi się węglisty. Oto mój przepis:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1311
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1311
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką soli oraz oliwy. Ugotowany odstawiamy pod przykryciem by nie ostygł.
Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek. Czekamy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojony w paseczki boczek oraz szynkę.Przyprawiamy troszkę solą i duża ilością pieprzu. Całość intensywnie smażymy ok 10. Odstawiamy na 2 min z ognia.
Do składników dodajemy kubeczek śmietany, mieszamy. Z powrotem kładziemy patelnię na ogień. Chwilkę gotujemy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Do gotowego gorącego sosu dodajemy na patelnię makaron, całość intensywnie mieszamy i podajemy póki ciepłe. SMACZNEGO:)