Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos przygotowany z mielonego mięsa, pomidorów, cebuli i groszku sprawi, iż makaron nabierze prawdziwie włoskiego smaku... ;-)
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 158
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 98
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2273
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 158
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 98
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2273
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek oraz mielone mięso i smażyć mieszając.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w szklance letniej wody i przelać do naczynia. Dodać przecier, sól, pieprz, mięso z cebulą i wymieszać. Całość dusić 15 minut, po czym dodać groszek i dusić jeszcze 5 minut.
Spaghetti ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, przełożyć na półmisek i polać sosem. Całość posypać natką pietruszki i startym parmezanem. RADA: Do wody, w której gotujemy makaron, dobrze jest wlać łyżkę świeżej oliwy. Makaron nie sklei się i nie będzie kipiał.