Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy spaghetti a w połączeniu z pesto z rukoli jest wyśmienite
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Rukolę, bazylię, parmezan, orzechy, oliwę i czosnek blendujemy na gładkie pesto w razie potrzeby można dolać oliwy lub dać jej mniej. Makoron gotujemy w dobrze osolonej wodzie al dente.
Cukinię myjemy, suszymy i kroimy wzdłóż na cienkie plastry. Następnie zanurzamy w garnku gdzie gotuje się makaron aż będzie miękka. Wyjmujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Makaron odcedzamy, zostawiając z niego szkalnkę wody. Gorący makaron mieszamy z pesto a w razie potrzeby dolewamy wody z gotowania. Nakładamy na talerze dekorując cukinią i suszonymi pomidorami.