Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy spaghetti a w połączeniu z pesto z rukoli jest wyśmienite
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Rukolę, bazylię, parmezan, orzechy, oliwę i czosnek blendujemy na gładkie pesto w razie potrzeby można dolać oliwy lub dać jej mniej. Makoron gotujemy w dobrze osolonej wodzie al dente.
Cukinię myjemy, suszymy i kroimy wzdłóż na cienkie plastry. Następnie zanurzamy w garnku gdzie gotuje się makaron aż będzie miękka. Wyjmujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Makaron odcedzamy, zostawiając z niego szkalnkę wody. Gorący makaron mieszamy z pesto a w razie potrzeby dolewamy wody z gotowania. Nakładamy na talerze dekorując cukinią i suszonymi pomidorami.