Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti warzywne

Spaghetti warzywne

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Spaghetti warzywne"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Spaghetti warzywne

Przygotowanie

  1. Warzywa obierz, oczyść i opłucz. Cukinie i bakłażany pokrój w kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki potnij na kawałeczki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory sparz, obierz i pokrój na cząstki. Bakłażan potnij w plastry, posól, odstaw na 15 minut, by puścił sok.

  2. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dołóż pokrojoną paprykę, cukinię i bakłażan. Smaż, mieszając, około 5 minut. Następnie dodaj pomidory. Dosyp zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś jeszcze ok. 20 minut.

  3. W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Wrzuć spaghetti i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Makaron odcedź, dobrze osącz, wymieszaj z sosem warzywnym. Przed podaniem danie możesz udekorować listkami świeżej bazylii.

  4. 35 min •Porcja: 485 kcal •Cena porcji: 4,30 zł

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń