Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti warzywne"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 634
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 502
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 634
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 502
Składniki
Warzywa obierz, oczyść i opłucz. Cukinie i bakłażany pokrój w kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki potnij na kawałeczki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory sparz, obierz i pokrój na cząstki. Bakłażan potnij w plastry, posól, odstaw na 15 minut, by puścił sok.
W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dołóż pokrojoną paprykę, cukinię i bakłażan. Smaż, mieszając, około 5 minut. Następnie dodaj pomidory. Dosyp zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś jeszcze ok. 20 minut.
W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Wrzuć spaghetti i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Makaron odcedź, dobrze osącz, wymieszaj z sosem warzywnym. Przed podaniem danie możesz udekorować listkami świeżej bazylii.
35 min •Porcja: 485 kcal •Cena porcji: 4,30 złŹródło: Naj