Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z mielonym mięsem

Spaghetti z mielonym mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 1015

Własnoręcznie zrobiony sos do spaghetti-najlepszy

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Spaghetti z mielonym mięsem

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować

  2. Mięso mielone usmażyć na oleju

  3. Do mięsa dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, wody wg uznania, czosnek wyciśnięty, wszystkie przyprawy wg uznania.

  4. Wymieszać i niech wszystko się delikatnie zagotuje.

  5. Ja zaciągam jeszcze odrobiną śmietany, żeby ten mocny smak pomidorowy troszeczkę złagodniał.

  6. Podawać z makaronem.

  7. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 września 2009 Robię podobnie, tylko najpierw smażę cebulę pokrojoną w piórka, potem dodaję czosnek, a potem mięso, a na koniec pokrojone pomidory (z puszki). Nie daję już koncentratu, żeby pomidorowy smak nie był za mocny ani żadnej śmietany. Przyprawy - obowiązkowo :) i zgadzam się, że taki sos zrobiony samemu jest nieporównywalnie lepszy od tego z torebki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń