Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne danie z beszamelem innym niż zwykle;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 191
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14337
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 191
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14337
Składniki
Z rozpuszczonego w rondelku masła i mąki robimy delikatną zasmażkę (ok.1-2 min), po czym stopniowo wlewamy mleko do uzyskania pożądanej konsystencji, cały czas mieszając. Solimy do smaku.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, mięso z kraba osączamy, dodajemy do sosu. Gotujemy chwilę, po czym dorzucamy pesto i starty czosnek. Całość trzymamy na średnim ogniu około 3-4 minuty. Podajemy z gorącym, ugotowanym al dente makaronem. Smacznego;)