Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne danie z beszamelem innym niż zwykle;)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22083
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 342
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 467
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22083
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 342
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 467
Składniki
Z rozpuszczonego w rondelku masła i mąki robimy delikatną zasmażkę (ok.1-2 min), po czym stopniowo wlewamy mleko do uzyskania pożądanej konsystencji, cały czas mieszając. Solimy do smaku.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, mięso z kraba osączamy, dodajemy do sosu. Gotujemy chwilę, po czym dorzucamy pesto i starty czosnek. Całość trzymamy na średnim ogniu około 3-4 minuty. Podajemy z gorącym, ugotowanym al dente makaronem. Smacznego;)