Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie a jakże pyszne danie :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25794
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2848
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1346
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25794
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2848
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1346
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę z obranymi ząbkami czosnku. Gdy czosnek lekko się zarumieni dodajemy wcześniej umyte i pokrojone na ćwiartki (lub połówki, jeśli są nieduże) pomidorki. Podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu kiedy pomidorki zaczną puszczać sok. Wtedy dodajemy listki bazylii, szczyptę cukru i solimy według uznania. Całość podgrzewamy jeszcze przez ok. 10 minut. Do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowane spaghetti, dodajemy parmezanu i podgrzewamy przez chwilkę cały czas mieszając tak, aby sos pokrył cały makaron.