Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie a jakże pyszne danie :)
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 844
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 844
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę z obranymi ząbkami czosnku. Gdy czosnek lekko się zarumieni dodajemy wcześniej umyte i pokrojone na ćwiartki (lub połówki, jeśli są nieduże) pomidorki. Podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu kiedy pomidorki zaczną puszczać sok. Wtedy dodajemy listki bazylii, szczyptę cukru i solimy według uznania. Całość podgrzewamy jeszcze przez ok. 10 minut. Do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowane spaghetti, dodajemy parmezanu i podgrzewamy przez chwilkę cały czas mieszając tak, aby sos pokrył cały makaron.