Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie a jakże pyszne danie :)
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 293
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6686
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241336
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2422
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 413
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 293
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6686
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241336
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2422
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 413
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę z obranymi ząbkami czosnku. Gdy czosnek lekko się zarumieni dodajemy wcześniej umyte i pokrojone na ćwiartki (lub połówki, jeśli są nieduże) pomidorki. Podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu kiedy pomidorki zaczną puszczać sok. Wtedy dodajemy listki bazylii, szczyptę cukru i solimy według uznania. Całość podgrzewamy jeszcze przez ok. 10 minut. Do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowane spaghetti, dodajemy parmezanu i podgrzewamy przez chwilkę cały czas mieszając tak, aby sos pokrył cały makaron.