Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1487
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1125
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2180
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1487
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1125
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2180
Składniki
Makaron (najlepiej razowy) gotujemy w osolonej wodzie.Gotujemy również jajka.W międzyczasie odmrażamy szpinak i odparowujemy wodę.Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę,drobno posiekany czosnek.Aby spaghetti było nieco "chrupiące" można dodać odrobinę pokrojonego na maleńkie części surowego kalafiora.
Do sosu dodajemy ugotowane,pokrojone w kostkę jajka.Całość przyprawiamy solą i pieprzem,ilość-według uznania
Polewamy sosem makaron,posypujemy serem.Może być zarówno ser żółty,jak i mozzarella czy parmezan.Na to jeszcze łyżkę oliwy