Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425366
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10787
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425366
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10787
Składniki
Makaron (najlepiej razowy) gotujemy w osolonej wodzie.Gotujemy również jajka.W międzyczasie odmrażamy szpinak i odparowujemy wodę.Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę,drobno posiekany czosnek.Aby spaghetti było nieco "chrupiące" można dodać odrobinę pokrojonego na maleńkie części surowego kalafiora.
Do sosu dodajemy ugotowane,pokrojone w kostkę jajka.Całość przyprawiamy solą i pieprzem,ilość-według uznania
Polewamy sosem makaron,posypujemy serem.Może być zarówno ser żółty,jak i mozzarella czy parmezan.Na to jeszcze łyżkę oliwy