Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 823
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12570
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 823
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12570
Składniki
Makaron (najlepiej razowy) gotujemy w osolonej wodzie.Gotujemy również jajka.W międzyczasie odmrażamy szpinak i odparowujemy wodę.Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę,drobno posiekany czosnek.Aby spaghetti było nieco "chrupiące" można dodać odrobinę pokrojonego na maleńkie części surowego kalafiora.
Do sosu dodajemy ugotowane,pokrojone w kostkę jajka.Całość przyprawiamy solą i pieprzem,ilość-według uznania
Polewamy sosem makaron,posypujemy serem.Może być zarówno ser żółty,jak i mozzarella czy parmezan.Na to jeszcze łyżkę oliwy