Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Stek wołowy w sosie truskawkowym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1491
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14466
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5977
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1491
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14466
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5977
Składniki
Wołowinę natrzyj solą, pieprzem, papryką i oliwą. Przygotuj sos: cukier skrop wodą (około 4 łyżek) i podgrzej, aż się rozpuści. Dodaj truskawki i wlej wino. Całość gotuj do miękkości i zmiksuj, sos odparuj.
Mięso obsmaż na gorącej oliwie z każdej strony po 2 minuty. Pod koniec smażenia dodaj cebulę. Gdy się zrumieni, całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w temperaturze 170° C, 20 minut. Danie podawaj z gorącym sosem, cebulką i kawałkami świeżych truskawek.Źródło: Na żywo