Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Stek wołowy w sosie truskawkowym"
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1062
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1062
Składniki
Wołowinę natrzyj solą, pieprzem, papryką i oliwą. Przygotuj sos: cukier skrop wodą (około 4 łyżek) i podgrzej, aż się rozpuści. Dodaj truskawki i wlej wino. Całość gotuj do miękkości i zmiksuj, sos odparuj.
Mięso obsmaż na gorącej oliwie z każdej strony po 2 minuty. Pod koniec smażenia dodaj cebulę. Gdy się zrumieni, całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w temperaturze 170° C, 20 minut. Danie podawaj z gorącym sosem, cebulką i kawałkami świeżych truskawek.Źródło: Na żywo