Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Stek wołowy w sosie truskawkowym"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 674
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458716
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1741
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 674
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458716
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1741
Składniki
Wołowinę natrzyj solą, pieprzem, papryką i oliwą. Przygotuj sos: cukier skrop wodą (około 4 łyżek) i podgrzej, aż się rozpuści. Dodaj truskawki i wlej wino. Całość gotuj do miękkości i zmiksuj, sos odparuj.
Mięso obsmaż na gorącej oliwie z każdej strony po 2 minuty. Pod koniec smażenia dodaj cebulę. Gdy się zrumieni, całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w temperaturze 170° C, 20 minut. Danie podawaj z gorącym sosem, cebulką i kawałkami świeżych truskawek.Źródło: Na żywo