Do góry

Dania główne Przepis na:

Stek wołowy w sosie truskawkowym

Stek wołowy w sosie truskawkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14908

Dodano:

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Stek wołowy w sosie truskawkowym"

Składniki

  • 20 dag wołowiny
  • cebula
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz. Sos: 20 dag truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • 100 ml czerwonego wina
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Stek wołowy w sosie truskawkowym

Przygotowanie

  1. Wołowinę natrzyj solą, pieprzem, papryką i oliwą. Przygotuj sos: cukier skrop wodą (około 4 łyżek) i podgrzej, aż się rozpuści. Dodaj truskawki i wlej wino. Całość gotuj do miękkości i zmiksuj, sos odparuj.

  2. Mięso obsmaż na gorącej oliwie z każdej strony po 2 minuty. Pod koniec smażenia dodaj cebulę. Gdy się zrumieni, całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w temperaturze 170° C, 20 minut. Danie podawaj z gorącym sosem, cebulką i kawałkami świeżych truskawek.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń