Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strogonow z kluseczkami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Mięso pokrój pod skosem na plastry (wtedy będzie widać włókna), a następnie w poprzek włókien na cienkie paski. Papryki pokrój w długie paski, cebule w piórka, pieczarki na ćwiartki. Czosnek posiekaj i rozetrzyj płaską stroną noża.
Patelnię lekko natłuść klarowanym masłem, rozgrzej. Włóż pieczarki, dodaj gałązkę tymianku, usmaż. Zdejmij z patelni. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj czosnek i gałązkę estragonu, podlej wodą, podduś. Zdejmij.
Wrzuć paprykę i gałązkę szałwii, podsmaż. Zdejmij. Wrzuć mięso i gałązkę tymianku, szybko podsmaż. Podlej winem, odparuj. Oprósz solą. Dodaj cebule, wymieszaj. Dodaj pieczarki, wymieszaj. Dodaj paprykę, wymieszaj. Wlej śmietanę, dodaj musztardę, połącz. Oprósz solą i pieprzem. Zagotuj.
Kluski kładzione: mąkę rozrób z jajkiem, szczyptą soli, posiekanymi ziołami i wodą na dość gęste ciasto. Nakładaj łyżką na wrzącą lekko posolo ną wodę. Zagotuj. Gdy kluski wypłyną, wyjmij łyżką cedzakową. Podsmaż na maśle klarowanym z listkami szałwii dla aromatu. Podaj ze strogonowem.Źródło: Chwila dla Ciebie