Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strogonow z kluseczkami"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22420
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22420
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Składniki
Mięso pokrój pod skosem na plastry (wtedy będzie widać włókna), a następnie w poprzek włókien na cienkie paski. Papryki pokrój w długie paski, cebule w piórka, pieczarki na ćwiartki. Czosnek posiekaj i rozetrzyj płaską stroną noża.
Patelnię lekko natłuść klarowanym masłem, rozgrzej. Włóż pieczarki, dodaj gałązkę tymianku, usmaż. Zdejmij z patelni. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj czosnek i gałązkę estragonu, podlej wodą, podduś. Zdejmij.
Wrzuć paprykę i gałązkę szałwii, podsmaż. Zdejmij. Wrzuć mięso i gałązkę tymianku, szybko podsmaż. Podlej winem, odparuj. Oprósz solą. Dodaj cebule, wymieszaj. Dodaj pieczarki, wymieszaj. Dodaj paprykę, wymieszaj. Wlej śmietanę, dodaj musztardę, połącz. Oprósz solą i pieprzem. Zagotuj.
Kluski kładzione: mąkę rozrób z jajkiem, szczyptą soli, posiekanymi ziołami i wodą na dość gęste ciasto. Nakładaj łyżką na wrzącą lekko posolo ną wodę. Zagotuj. Gdy kluski wypłyną, wyjmij łyżką cedzakową. Podsmaż na maśle klarowanym z listkami szałwii dla aromatu. Podaj ze strogonowem.Źródło: Chwila dla Ciebie