Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nieco zmodyfikowany od Agunkaa, jest prosty, szybki i bardzo smaczny. Danie nieco mniej kaloryczne niż w wersji przed modyfikacja.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
obierz i ugotuj ziemniaki, przeciśnij przez praskę
wbij jajka, wsyp mąkę, dodaj jogurt oraz przyprawy i posiekany koperek i wyrabiaj ciasto
z ciasta uformuj płaski placek
podsmaż mięso mielone z przyprawami i odłóż na miseczkę. na tej samej patelni podsmaż cebulę z pieczarkami po czym 1/2 przełóż do miseczki z mięsem i wymieszaj
gotowy farsz z miseczki wyłóż na wcześniej przygotowane ciasto i zwiń jak roladę
gotowy strudel przełóż na blaszkę uprzednio posmarowaną olejem i piecz około 50 minut w temperaturze do 180 stopni
gdy strudel sie piecze, przygotuj sos pieczarkowy: pozostałą część pieczarek z cebulą zalej wodą i zagotuj. dopraw do smaku i zagęść odrobiną zaklepki przygotgowanej na chudym mleku.