Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nieco zmodyfikowany od Agunkaa, jest prosty, szybki i bardzo smaczny. Danie nieco mniej kaloryczne niż w wersji przed modyfikacja.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24893
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24893
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
obierz i ugotuj ziemniaki, przeciśnij przez praskę
wbij jajka, wsyp mąkę, dodaj jogurt oraz przyprawy i posiekany koperek i wyrabiaj ciasto
z ciasta uformuj płaski placek
podsmaż mięso mielone z przyprawami i odłóż na miseczkę. na tej samej patelni podsmaż cebulę z pieczarkami po czym 1/2 przełóż do miseczki z mięsem i wymieszaj
gotowy farsz z miseczki wyłóż na wcześniej przygotowane ciasto i zwiń jak roladę
gotowy strudel przełóż na blaszkę uprzednio posmarowaną olejem i piecz około 50 minut w temperaturze do 180 stopni
gdy strudel sie piecze, przygotuj sos pieczarkowy: pozostałą część pieczarek z cebulą zalej wodą i zagotuj. dopraw do smaku i zagęść odrobiną zaklepki przygotgowanej na chudym mleku.