Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka warzywna z kalafiora.

Surówka warzywna z kalafiora.

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 2541

Sałatka warzywna znakomicie nadaje się m.in. do obiadów. Jest to sałatka którą robię na zimę w słoiki.

Składniki

  • kapusta biała, 1 kg
  • marchew, 80 dkg
  • cebula, 1 kg
  • papryka, 1 kg
  • Kalafior, 1kg
  • sól kamienna, 2 łyżki
  • cukier, 1,5 szkl
  • ocet, 1 szkl
  • olej, 1 szkl
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka warzywna z kalafiora.

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na grubych oczkach, cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę, natomiast kalafior rozerwać na małe kawałki. Warzywa wymieszać i odstawić na godzinę. Zrobić zalewę z soli, cukru, octu i oleju - Nie gotować!. Zalać warzywa zalewą i wymieszać, ponownie odstawić na 1 godzinę. Włożyć do słoików ugniatając, zalać sokiem (tym co warzywa puściły) Gotować 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń