Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę wspaniałym dodatkiem do dań z mięsem.Stary przepis mojej babci, zawsze się sprawdzał...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13531
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1550
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14932
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6140
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13531
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1550
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14932
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6140
Składniki
Kapustę czerwoną umyć, Pół główki szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i 3ziela angielskiego( można całą ugotować i połowę zamrozić).W połowie gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a pod koniec- utarte jabłko. Gdy kapusta jest miękka, robimy zasmażkę- rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do kapusty.Doprawiamy do smaku, dod. kwasek lub cytrynę i cukier. Podajemy na ciepło, do obiadu, jako dodatek do dań mięsnych. SMACZNEGO>