Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę wspaniałym dodatkiem do dań z mięsem.Stary przepis mojej babci, zawsze się sprawdzał...
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25725
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 99
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25725
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 99
Składniki
Kapustę czerwoną umyć, Pół główki szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i 3ziela angielskiego( można całą ugotować i połowę zamrozić).W połowie gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a pod koniec- utarte jabłko. Gdy kapusta jest miękka, robimy zasmażkę- rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do kapusty.Doprawiamy do smaku, dod. kwasek lub cytrynę i cukier. Podajemy na ciepło, do obiadu, jako dodatek do dań mięsnych. SMACZNEGO>