Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 618
Dodano: 11.05.2008
Odsłon: 13395
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kapustę czerwoną umyć, Pół główki szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i 3ziela angielskiego( można całą ugotować i połowę zamrozić).W połowie gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a pod koniec- utarte jabłko. Gdy kapusta jest miękka, robimy zasmażkę- rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do kapusty.Doprawiamy do smaku, dod. kwasek lub cytrynę i cukier. Podajemy na ciepło, do obiadu, jako dodatek do dań mięsnych. SMACZNEGO>
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

beata11 23 maja 2008Zgłoś do usunięcia
z zasmażką nie próbowałam...interesujące0 Kto głosował? | Odpowiedz