Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z kapusty

Surówka z kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 605

Dodano:

Odsłon: 23020

warzywa, robi się raz na miesiąc, może stać niepasteryzowana nawet do miesiąca!, szybka do zrobienia, bez pasteryzacji!!!

Składniki

  • kapusta biała, 2KG
  • papryka żółta, 1 sztuka
  • Papryka czerwona, 1 sztuka
  • marchew, 1 sztuka
  • cebula, 1 sztuka
  • SKŁADNIKI SOSU
  • sól, 1 łyżka
  • ocet, 1/2 szklanki
  • musztarda sarepska, 2 łyżki
  • olej, 3/4 szklanki
  • cukier, 3/4 szklanki
  • korzeń startego selera na jarzynówce, 1 łyżka
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować, dodać drobno pokrojoną w paseczki paprykę, startą na jarzynówce marchew i cebulę. Zalać gorącym sosem.

  2. SOS: Składniki gotujemy, i gorącym sosem zalewamy.

  3. Dobrze mieszamy, sałatkę wkładamy do szklanego słoika, zakręcamy, nie pasteryzujemy. Przechowujemy na najniższej półce w lodówce. Może stać około 1 miesiąca. Smaku nabiera po max 2 dniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń