Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla miłośników makaronów
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Makaron ugotować,odcedzić.
Cebule i pieczarki pokroić w plasterki podsmażyć na oleju aż się zrumienią.W tym czasie do wrzątku wrzucić pomiidory na 3 min żeby odeszła od nich skórka Po zdjęciu skórki pomidory rozgnieść i dodać do cebulki i pieczarek na małym ogniu dusić około 10-15 minPrzyprawić do smaku ja zazwyczaj dodaje wegetę pieprz i papryką słodką Dodać koncentrat pomidorowy do uzyskania gęstości i końcowego smaku
Posiekać bazylię i dodać do sosu Wymieszać
Świderki mieszamy razem z sosem Gotowe!!! Po podaniu na talerz ser mozzarella pokroić w kostke lub w plasterki i posypać danie Życzę smacznego