Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 645
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 382
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 645
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 382
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Cebulę kroimy w półplasterki.
Na dobrze rozgrzaną patelnie wkładamy mięso, liście laurowe i ziele angielskie. Smażymy na małym ogniu 20-30 minut w zależności od grubości mięsa. Co jakiś czas mieszamy aby się nie przypaliło.
Kiedy mięso będzie już usmażone dodajemy cebulę. Całość smażymy co jakiś czas mieszając ok 20 minut do miękkości cebuli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Świeżonkę możemy podawać z ziemniakami z koperkiem. Mięso możemy również posypać natką pietruszki. Uzupełnieniem całości może być nasza ulubiona surówka ;-) Smacznego :-)