Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sycąca kanapka z mięsem"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1291
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1291
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Cebulę obierz, pokrój i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekany czosnek. Mięso umyj, osusz, obsmaż w całości z warzywami. Podlej wodą, duś pod przykryciem 40 minut. Wyjmij, ułóż na blasze, posmaruj sosem barbecue, musztardą i miodem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C. Pokrój w grube plastry.
Bułkę pokrój w plastry, wierzch posmaruj olejem, posyp sezamem. Obsmaż na suchej patelni. Kładź na bułce plastry mięsa, polej je łyżeczką sosu barbecue, posyp szczypiorem i prażoną cebulką. Podawaj od razu.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień