Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Syrop z aronii i mięty"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1931
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5772
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5779
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1931
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5772
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5779
Składniki
Aronię włóż na 2–3 dni do zamrażarki, by pozbawić owoce goryczki. Potem gotuj je w wodzie z cukrem ok. pół godziny na wolnym ogniu. Odstaw do wystygnięcia i ponownie gotuj – tym razem przez godzinę.
Dodaj gałązki mięty i znowu odstaw (np. na noc) do ostygnięcia. Dodaj sok z cytryny i gotuj jeszcze przez 15 minut. Odcedź i przelej sok do wyparzonych butelek.Źródło: Show