Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk jagnięcy ze śliwkami i suszonymi morelami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Jagnięcinę umyj pod zimną wodą, podziel na dwa płaty i lekko rozbij. Posyp przyprawą do grilla. Na jednym płacie ułóż śliwki, a na drugim morele. Mięso zwiń w rulon i pokrój w plastry. Następnie nakłuj na zmianę na patyczki do szaszłyków, namoczone wcześniej w zimnej wodzie.
Oliwę wymieszaj z miętą i posmaruj szaszłyki. Grilluj je 15 minut, stale obracając. Twaróg wymieszaj z posiekanymi cebulkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, łyżką posiekanych suszonych moreli i vegetą. Całość schłódź i podawaj do szaszłyków. Udekoruj miętą.Źródło: Na żywo