Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk jagnięcy ze śliwkami i suszonymi morelami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Jagnięcinę umyj pod zimną wodą, podziel na dwa płaty i lekko rozbij. Posyp przyprawą do grilla. Na jednym płacie ułóż śliwki, a na drugim morele. Mięso zwiń w rulon i pokrój w plastry. Następnie nakłuj na zmianę na patyczki do szaszłyków, namoczone wcześniej w zimnej wodzie.
Oliwę wymieszaj z miętą i posmaruj szaszłyki. Grilluj je 15 minut, stale obracając. Twaróg wymieszaj z posiekanymi cebulkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, łyżką posiekanych suszonych moreli i vegetą. Całość schłódź i podawaj do szaszłyków. Udekoruj miętą.Źródło: Na żywo