Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyk z papryką"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8443
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8443
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Składniki
na marynatę połącz. Polędwicę pokrój w kostkę wielkości około 2-3 centymetrów, zanurz w marynacie, odstaw.
Papryki umyj, wyjmij pestki, pokrój w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso, kawałki papryki, cebulę i liście laurowe. Całość przypraw liśćmi oregano i świeżo mielonym pieprzem.
Grilluj, przewracając co kilka minut. Szaszłyki podawaj ze świeżym pieczywem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień