Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki drobiowe z papryką"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Składniki
Długie wykałaczki namocz w zimnej wodzie. Czosnek obierz, drobno pokrój. Oregano i rozmaryn opłucz, osusz, posiekaj. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Przygotuj marynatę: skórkę i sok z cytryny wymieszaj z oliwą, czosnkiem i ziołami. Filety opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Zalej marynatą i włóż pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
Papryki oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, potnij na kawałki. Zamarynowane mięso nabij na przemian z warzywami na przygotowane patyczki. Posyp solą i pieprzem. Szaszłyki ułóż na blasze przykrytej pergaminem.
Piecz ok. 20 minut w temperaturze 200°C. Od czasu do czasu obracaj. Danie udekoruj według uznania.Źródło: Naj