Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki drobiowe z papryką"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5859
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5859
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Długie wykałaczki namocz w zimnej wodzie. Czosnek obierz, drobno pokrój. Oregano i rozmaryn opłucz, osusz, posiekaj. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Przygotuj marynatę: skórkę i sok z cytryny wymieszaj z oliwą, czosnkiem i ziołami. Filety opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Zalej marynatą i włóż pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
Papryki oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, potnij na kawałki. Zamarynowane mięso nabij na przemian z warzywami na przygotowane patyczki. Posyp solą i pieprzem. Szaszłyki ułóż na blasze przykrytej pergaminem.
Piecz ok. 20 minut w temperaturze 200°C. Od czasu do czasu obracaj. Danie udekoruj według uznania.Źródło: Naj