Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki drobiowe z papryką"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10869
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3505
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2586
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10869
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3505
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2586
Składniki
Długie wykałaczki namocz w zimnej wodzie. Czosnek obierz, drobno pokrój. Oregano i rozmaryn opłucz, osusz, posiekaj. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Przygotuj marynatę: skórkę i sok z cytryny wymieszaj z oliwą, czosnkiem i ziołami. Filety opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Zalej marynatą i włóż pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
Papryki oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, potnij na kawałki. Zamarynowane mięso nabij na przemian z warzywami na przygotowane patyczki. Posyp solą i pieprzem. Szaszłyki ułóż na blasze przykrytej pergaminem.
Piecz ok. 20 minut w temperaturze 200°C. Od czasu do czasu obracaj. Danie udekoruj według uznania.Źródło: Naj