Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrym pomysłem na szybkie i łatwe danie grillowe będzie zrobienie pysznych szaszłyków domowej roboty. Możesz wykonać je samodzielnie, albo położyć na stole składniki, tak aby goście sami zdecydowali u ułożeniu swojego szaszłyka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3320
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3320
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
Mięso kroimy na małe kawałki podobnie robimy z papryką. Cebulę natomiast kroimy na pół ćwiartki. Jeśli wszystkie składniki są już pokrojone, to nabijamy je na patyczki do szaszłyków, kolejność nabijania jest dowolna. Następnie robimy prostą marynatę z oleju i przyprawy do grilla. Tak przygotowaną marynatę rozprowadzamy pędzelkiem po całym szaszłyku.
Na rozgrzany ruszt kładziemy folię aluminiową, a na niej szaszłyki. Co kilka minut obracamy je, aby upiekły się równomiernie ze wszystkich stron na piękny brązowy kolor. Pozostałość marynaty i tłuszczu, które zostają na folii możemy użyć ponownie.