Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrym pomysłem na szybkie i łatwe danie grillowe będzie zrobienie pysznych szaszłyków domowej roboty. Możesz wykonać je samodzielnie, albo położyć na stole składniki, tak aby goście sami zdecydowali u ułożeniu swojego szaszłyka
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 424
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8357
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2695
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 424
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8357
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2695
Składniki
Mięso kroimy na małe kawałki podobnie robimy z papryką. Cebulę natomiast kroimy na pół ćwiartki. Jeśli wszystkie składniki są już pokrojone, to nabijamy je na patyczki do szaszłyków, kolejność nabijania jest dowolna. Następnie robimy prostą marynatę z oleju i przyprawy do grilla. Tak przygotowaną marynatę rozprowadzamy pędzelkiem po całym szaszłyku.
Na rozgrzany ruszt kładziemy folię aluminiową, a na niej szaszłyki. Co kilka minut obracamy je, aby upiekły się równomiernie ze wszystkich stron na piękny brązowy kolor. Pozostałość marynaty i tłuszczu, które zostają na folii możemy użyć ponownie.