Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ciekawe danie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3616
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 351
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 643
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3616
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 351
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 643
Składniki
Myjemy piersi kurczaka pod wodą. Kroimy na pół i wycinamy kostki, jeśli są. Każdą pierś kroimy na pół, a następnie w kostkę. Obtaczamy w Vegecie i odstawiamy na chwilkę, a następnie nabijamy na patyczki i smażymy na małym ogniu na oleju. Jeśli ktoś ma grilla kuchennego efekt będzie lepszy, ale na większej patelni też da się w ten sposób usmażyć szaszłyki.
W międzyczasie gotujemy ryż, ale bez torebek, dodając kurkumę (żeby ryż zrobił się żółciutki). Kroimy w paseczki paprykę i cebulkę i zasmażamy na patelni.
Do małego garnka wlewamy mleko i dodajemy pół słoika masła orzechowego. Gotujemy ciągle mieszając!! Sos ma być pół gęsty. Jeśli będzie za rzadki - dodać jeszcze z łyżkę, dwie masła orzechowego. I w odwrotną stronę - jeśli za gęsty dodajemy trochę mleka. W zależności wyjdzie nam trochę więcej sosu.
Usmażone szaszłyki obtaczamy za pomocą łyżki w sosie. Serwujemy w następujący sposób: Na ryż kładziemy trochę papryki z cebulą, obok szaszłyki i oblewamy jeszcze je sosem o ile jeszcze zostanie. Smacznego!