Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ciekawe danie
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Myjemy piersi kurczaka pod wodą. Kroimy na pół i wycinamy kostki, jeśli są. Każdą pierś kroimy na pół, a następnie w kostkę. Obtaczamy w Vegecie i odstawiamy na chwilkę, a następnie nabijamy na patyczki i smażymy na małym ogniu na oleju. Jeśli ktoś ma grilla kuchennego efekt będzie lepszy, ale na większej patelni też da się w ten sposób usmażyć szaszłyki.
W międzyczasie gotujemy ryż, ale bez torebek, dodając kurkumę (żeby ryż zrobił się żółciutki). Kroimy w paseczki paprykę i cebulkę i zasmażamy na patelni.
Do małego garnka wlewamy mleko i dodajemy pół słoika masła orzechowego. Gotujemy ciągle mieszając!! Sos ma być pół gęsty. Jeśli będzie za rzadki - dodać jeszcze z łyżkę, dwie masła orzechowego. I w odwrotną stronę - jeśli za gęsty dodajemy trochę mleka. W zależności wyjdzie nam trochę więcej sosu.
Usmażone szaszłyki obtaczamy za pomocą łyżki w sosie. Serwujemy w następujący sposób: Na ryż kładziemy trochę papryki z cebulą, obok szaszłyki i oblewamy jeszcze je sosem o ile jeszcze zostanie. Smacznego!