Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczakiem i truskawkami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Pierś kurczaka umyj, wytrzyj papierem kuchennym, po czym pokrój w kostkę. Posyp mięso odrobiną soli, pieprzem oraz słodką papryką. Polej oliwą z oliwek i włóż na godzinę do lodówki.
Po tym czasie nadziej je na zwilżone letnią wodą patyki do szaszłyków. Razem z mięsem nabij pokrojone brzoskwinie, połówki truskawek oraz zwiniętą w ruloniki i pociętą w paski chudą wędlinę drobiową.
Tak przygotowane szaszłyki umieść na srebrnej tacce i ułóż na grillu. Upiecz na niewielkim ogniu.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax