Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczakiem i truskawkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Pierś kurczaka umyj, wytrzyj papierem kuchennym, po czym pokrój w kostkę. Posyp mięso odrobiną soli, pieprzem oraz słodką papryką. Polej oliwą z oliwek i włóż na godzinę do lodówki.
Po tym czasie nadziej je na zwilżone letnią wodą patyki do szaszłyków. Razem z mięsem nabij pokrojone brzoskwinie, połówki truskawek oraz zwiniętą w ruloniki i pociętą w paski chudą wędlinę drobiową.
Tak przygotowane szaszłyki umieść na srebrnej tacce i ułóż na grillu. Upiecz na niewielkim ogniu.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax