Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczakiem i truskawkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3899
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 419
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3899
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 419
Składniki
Pierś kurczaka umyj, wytrzyj papierem kuchennym, po czym pokrój w kostkę. Posyp mięso odrobiną soli, pieprzem oraz słodką papryką. Polej oliwą z oliwek i włóż na godzinę do lodówki.
Po tym czasie nadziej je na zwilżone letnią wodą patyki do szaszłyków. Razem z mięsem nabij pokrojone brzoskwinie, połówki truskawek oraz zwiniętą w ruloniki i pociętą w paski chudą wędlinę drobiową.
Tak przygotowane szaszłyki umieść na srebrnej tacce i ułóż na grillu. Upiecz na niewielkim ogniu.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax