Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szaszłyki są miękkie, soczyste i pełne smaku dzięki świetnej marynacie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116422
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7951
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3000
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1505
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116422
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7951
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3000
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1505
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Składniki
Do miseczki wlewamy płynne składniki marynaty, przyprawy oraz zioła, mieszamy. Polędwiczki myjemy, osuszamy i kroimy w plastry grubości 2 cm do 2,5 cm.
Tak przygotowane kawałki mięsa układamy w naczyniu i zalewamy marynatą. Następnie wmasowujemy ją w mięso. Przykrywamy miskę szczelnie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Polędwiczki wyjmujemy z lodówki godzinę przed grillowaniem. Boczek kroimy w plasterki, cebulę obieramy z łupin i kroimy w krążki. Paprykę kroimy w cząstki. Patyczki do szaszłyków zamaczamy w wodzie. Na dwa patyczki nadziewamy naprzemiennie kawałki mięsa, po jednym plasterku boczku, papryki i cebuli. Postępujemy tak do wyczerpania składników.
Tak przygotowane szaszłyki układamy na aluminiowych tackach i umieszczamy na rozgrzanym grillu, na jego najniższym poziomie. Rumienimy szaszłyki z obu stron. Kiedy mięso przyrumieni się wystarczająco, przekładamy tacki z szaszłykami na górny poziom grilla i trzymamy tam mięso 15 minut, aż dojdzie.
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych gotowe! Polecamy do polędwiczek z grilla prostą sałatkę: https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-prosta-salatka-do-grillowanych-mies,2019631,walek.html