Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Odsączamy kukurydzę. Około 4 łyżek odlewamy do garnuszka i wyrabiamy z marynatą.
Sznycle smarujemy gotową marynatą, zawijamy w folię alumioniową i odstawiamy na 2 godzinki, a najlepiej na całą noc.
Zamarynowane sznycle układamy każdy osobno na płatach folii aluminiowej, smarujemy 1 łyżką musztardy, na to kroimy czosnek (1 ząbek), posypujemy kukurydzą - ilość wedle uznania - i wszystko przykrywamy plasterkiem serka żółtego. Szczelnie zawijamy folią aluminiową i układamy na grillu na aluminiowej tacce.
Pieczemy aż mięsko stanie się białe - chwilę po tym jak z grilla zaczną unosić się smakowite zapachy ;)
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

karolciaa 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Mniam... na pewno są pyszne te sznycelki. Do wypróbowania podczas najbliższego grilla :)2 Kto głosował? | Odpowiedz