Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Odsączamy kukurydzę. Około 4 łyżek odlewamy do garnuszka i wyrabiamy z marynatą.
Sznycle smarujemy gotową marynatą, zawijamy w folię alumioniową i odstawiamy na 2 godzinki, a najlepiej na całą noc.
Zamarynowane sznycle układamy każdy osobno na płatach folii aluminiowej, smarujemy 1 łyżką musztardy, na to kroimy czosnek (1 ząbek), posypujemy kukurydzą - ilość wedle uznania - i wszystko przykrywamy plasterkiem serka żółtego. Szczelnie zawijamy folią aluminiową i układamy na grillu na aluminiowej tacce.
Pieczemy aż mięsko stanie się białe - chwilę po tym jak z grilla zaczną unosić się smakowite zapachy ;)
smacznego