Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 404
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 396
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1479
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5720
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 404
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 396
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1479
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5720
Składniki
Odsączamy kukurydzę. Około 4 łyżek odlewamy do garnuszka i wyrabiamy z marynatą.
Sznycle smarujemy gotową marynatą, zawijamy w folię alumioniową i odstawiamy na 2 godzinki, a najlepiej na całą noc.
Zamarynowane sznycle układamy każdy osobno na płatach folii aluminiowej, smarujemy 1 łyżką musztardy, na to kroimy czosnek (1 ząbek), posypujemy kukurydzą - ilość wedle uznania - i wszystko przykrywamy plasterkiem serka żółtego. Szczelnie zawijamy folią aluminiową i układamy na grillu na aluminiowej tacce.
Pieczemy aż mięsko stanie się białe - chwilę po tym jak z grilla zaczną unosić się smakowite zapachy ;)
smacznego