Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego lubię szpinak możecie poczytać we wpisach na moim blogu www.abitepl.blogspot.com. Dodam jeszcze, że kojarzy mi się z Popeye :) i chociaż by z tego powodu mam do niego sentyment. Dzisiejszy obiad zainspirowała moja poranna niespodzianka a dokładnie ser Castello Blue.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420297
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1712
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420297
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1712
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119761
Składniki
Na patelnię wlewam oliwę z oliwek i wrzucam szpinak. Dodaję posiekaną cebulę i zmiażdżony szpinak solę do smaku. Po kilku minutach dodaję ser Castello Blue i czekam aż się rozpuści. Dodaję żurawinę i mieszam aż wszystkie składniki się połączą. Odstawiam do wystygnięcia. Ciasto francuskie smaruje żółtkiem. Ciasto powinno być z lodówki a nadzienie całkowicie wystudzone. Nakładam na całe ciasto szpinak, posypuje orzechami i warstwą sera żółtego, zawijam jak roladę. Piekę w 200 stopniach na termoobiegu około 25 minut.