Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego lubię szpinak możecie poczytać we wpisach na moim blogu www.abitepl.blogspot.com. Dodam jeszcze, że kojarzy mi się z Popeye :) i chociaż by z tego powodu mam do niego sentyment. Dzisiejszy obiad zainspirowała moja poranna niespodzianka a dokładnie ser Castello Blue.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2095
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 165
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1089
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1188
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12039
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2095
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 165
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1089
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1188
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12039
Składniki
Na patelnię wlewam oliwę z oliwek i wrzucam szpinak. Dodaję posiekaną cebulę i zmiażdżony szpinak solę do smaku. Po kilku minutach dodaję ser Castello Blue i czekam aż się rozpuści. Dodaję żurawinę i mieszam aż wszystkie składniki się połączą. Odstawiam do wystygnięcia. Ciasto francuskie smaruje żółtkiem. Ciasto powinno być z lodówki a nadzienie całkowicie wystudzone. Nakładam na całe ciasto szpinak, posypuje orzechami i warstwą sera żółtego, zawijam jak roladę. Piekę w 200 stopniach na termoobiegu około 25 minut.