Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 941
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23085
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15502
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 941
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23085
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15502
Składniki
Farsz:szpinak rozmroź,podduś na patelni,przypraw.Dodaj starty żółty ser i pokruszoną fetę,połącz.Przypraw czosnkiem.
Ciasto:podane składniki wyrób.Nie czekając aż wyrośnie,rozwałkuj,podsypując mąką,na grubość ok.pół centymetra.Szklanką wytnij kółka,napełniaj farszem.Pierogi zlep,wierzchy posmaruj roztrzepanym jajkiem.Piecz w temperaturze180 stopni na złoty kolor (10-15 minut).Pierogi możesz też nadziewać samym żółtym serem,pieczarkami czy owocami.