Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2600
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2600
Składniki
Farsz:szpinak rozmroź,podduś na patelni,przypraw.Dodaj starty żółty ser i pokruszoną fetę,połącz.Przypraw czosnkiem.
Ciasto:podane składniki wyrób.Nie czekając aż wyrośnie,rozwałkuj,podsypując mąką,na grubość ok.pół centymetra.Szklanką wytnij kółka,napełniaj farszem.Pierogi zlep,wierzchy posmaruj roztrzepanym jajkiem.Piecz w temperaturze180 stopni na złoty kolor (10-15 minut).Pierogi możesz też nadziewać samym żółtym serem,pieczarkami czy owocami.