Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Farsz:szpinak rozmroź,podduś na patelni,przypraw.Dodaj starty żółty ser i pokruszoną fetę,połącz.Przypraw czosnkiem.
Ciasto:podane składniki wyrób.Nie czekając aż wyrośnie,rozwałkuj,podsypując mąką,na grubość ok.pół centymetra.Szklanką wytnij kółka,napełniaj farszem.Pierogi zlep,wierzchy posmaruj roztrzepanym jajkiem.Piecz w temperaturze180 stopni na złoty kolor (10-15 minut).Pierogi możesz też nadziewać samym żółtym serem,pieczarkami czy owocami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

bernadettah 18 marca 2011Zgłoś do usunięcia
ładnie to tak kraść moje zdjęcia złodzieju ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Bardolka 17 marca 2011Zgłoś do usunięcia
szkoda tylko że zdjęcie nie jest samej autorki, choć przepis ok.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 16 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Mistrzostwo świata. Nigdy takich nie zrobię, ale zjadałabym wszystkie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 16 marca 2011Zgłoś do usunięcia
rzeczywiście zachęcają do odkrycia wnętrza :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 15 marca 2011Zgłoś do usunięcia
śliczne zdjęcie, jakie one zgrabne:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 15 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Na pewno wyprobuje,przepis brzmi pysznie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Wyglądają na przepyszne.0 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 15 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Fantastycznie wyglądają i pewnie świetnie smakują :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ordynus 15 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Do wiadomości przepis pochodzi z czasopisma "Chwila dla ciebie"0 Kto głosował? | Odpowiedz