Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny posilek dla dwojga.
Piers kurczaka kroimy w dosyc drobną kostkę przyprawiamy ulubionymi ziolami lub tylko pieprzem i solą ja osobiscie preferuje ziola prowansalskie i smazymy. Po usmazeniu wrzucamy zawartość puszki bonduelle fasolka czerwona z kukurydza po meksykansku.
Robimy szpinak wg wlasnych upodoban. U mnie ssmazka ze smalcu i mąki sol piprz czosnek jajko na twardo w kostkę. Na koncu wrzucam pokrojoną w kostke fetę i mieszam delikatnie żeby zostało kilka kawałków fety.
Na patelnie wlewam 2 łyzki oleju. Kładziemy pierwszy nalesnik , na niego mieszanke z kurczakiem, potem nalesnik i na to szpinak i zowu nalesnik , kurczak, nalesnik szpinak, nalesnik ser żółty .. Kładziemy pokrywkę na wolnym ogniu zapiekamy żeby było cieple i ser żółty sie rozpuścił - mozna w piekarniku. Posypujemy natka, smacznego:)
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 359
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 87
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 19
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 359
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 87
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 19
Składniki
Piers kurczaka kroimy w dosyc drobną kostkę przyprawiamy ulubionymi ziolami lub tylko pieprzem i solą ja osobiscie preferuje ziola prowansalskie i smazymy. Po usmazeniu wrzucamy zawartość puszki bonduelle fasolka czerwona z kukurydza po meksykansku.
Robimy szpinak wg wlasnych upodoban. U mnie ssmazka ze smalcu i mąki sol piprz czosnek jajko na twardo w kostkę. Na koncu wrzucam pokrojoną w kostke fetę i mieszam delikatnie żeby zostało kilka kawałków fety.
Na patelnie wlewam 2 łyzki oleju. Kładziemy pierwszy nalesnik , na niego mieszanke z kurczakiem, potem nalesnik i na to szpinak i zowu nalesnik , kurczak, nalesnik szpinak, nalesnik ser żółty .. Kładziemy pokrywkę na wolnym ogniu zapiekamy żeby było cieple i ser żółty sie rozpuścił - mozna w piekarniku. Posypujemy natka, smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 15
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 73