Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny posilek dla dwojga.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1327
Składniki
Piers kurczaka kroimy w dosyc drobną kostkę przyprawiamy ulubionymi ziolami lub tylko pieprzem i solą ja osobiscie preferuje ziola prowansalskie i smazymy. Po usmazeniu wrzucamy zawartość puszki bonduelle fasolka czerwona z kukurydza po meksykansku.
Robimy szpinak wg wlasnych upodoban. U mnie ssmazka ze smalcu i mąki sol piprz czosnek jajko na twardo w kostkę. Na koncu wrzucam pokrojoną w kostke fetę i mieszam delikatnie żeby zostało kilka kawałków fety.
Na patelnie wlewam 2 łyzki oleju. Kładziemy pierwszy nalesnik , na niego mieszanke z kurczakiem, potem nalesnik i na to szpinak i zowu nalesnik , kurczak, nalesnik szpinak, nalesnik ser żółty .. Kładziemy pokrywkę na wolnym ogniu zapiekamy żeby było cieple i ser żółty sie rozpuścił - mozna w piekarniku. Posypujemy natka, smacznego:)