Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5699
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7087
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5699
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7087
Składniki
Wymieszaj suche , dodaj 2 łyżki oliwy, potem stopniowo wlej wodę, zagniatając ciasto. Zrób kulę z ciasta, włóż do miski, przykryj na godzinę.
Podsmaż na reszcie oliwy cebulę. Dodaj mięso i smaż 10 minut. Dodaj pomidory. Duś 10 minut. Zdejmij z ognia, dodaj orzechy i przyprawy.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę wyłóż pergaminem. Rozwałkuj ciasto i połóż je na pergaminie. Wyłóż mięso na ciasto i piecz 20 minut. Posyp kawałkami mozzarelli i piecz jeszcze 3-4 minuty. 4 Podawaj z jogurtem, posypaną miętą.
Smak mielonego mięsa podniesie kumin (kmin rzymski). Wygląda prawie jak kminek, ale ma wyraźnie cytrynowy smak. Najlepiej zmielić go tuż przed dodaniem do potrawy.Źródło: Olivia