Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 844
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 442
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 844
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 442
Składniki
Wymieszaj suche , dodaj 2 łyżki oliwy, potem stopniowo wlej wodę, zagniatając ciasto. Zrób kulę z ciasta, włóż do miski, przykryj na godzinę.
Podsmaż na reszcie oliwy cebulę. Dodaj mięso i smaż 10 minut. Dodaj pomidory. Duś 10 minut. Zdejmij z ognia, dodaj orzechy i przyprawy.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę wyłóż pergaminem. Rozwałkuj ciasto i połóż je na pergaminie. Wyłóż mięso na ciasto i piecz 20 minut. Posyp kawałkami mozzarelli i piecz jeszcze 3-4 minuty. 4 Podawaj z jogurtem, posypaną miętą.
Smak mielonego mięsa podniesie kumin (kmin rzymski). Wygląda prawie jak kminek, ale ma wyraźnie cytrynowy smak. Najlepiej zmielić go tuż przed dodaniem do potrawy.Źródło: Olivia