Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta pizza do zrobienia w domu, którą bardzo ciężko zepsuć. Jeśli złapie was ochota na neapolitańska pizze ta choć trochę pozwoli na zapewnienie tego smaku
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7907
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7907
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
Składniki
Składniki na zaczyna wymieszać i odstawić na 10 min
Wszystkie składniki na ciasto oraz zaczyn wsypać do jednej miski a następnie zagniatać robotem kuchennym lub ręcznie około 12 minut
Ciasto zostawić do wyrośnięcia na godzinę
Po tym czasie podzielić na 4 kulki i rozgrzać piekarnik do jego najwyższej temperatury na trybie góra dół
Blachę włożyć do nagrzewajacego się piekarnika tak aby była gorąca
Rozciągać pizze z ulubionymi dodatkami na kaszy mannej
Przerzucać do piekarnika na rozgrzana blachę i piec około 8 minut lub do mocnego zarumienienia