Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybie i proste a zarazem bardzo dobre danie dla zabieganych osób :)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19775
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19775
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Składniki
Pokrojoną w paseczki szynkę smażymy na patelni, gdy lekko się zarumieni dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i pieprzymy aby pieczarki puściły sok. Dusimy 7-8 min.
W miedzy czasie gotujemy makaron. W miseczce roztrzepujemy dwa jajka z dowolna ilością startego parmezanu(jajek dajemy tyle ile osób będzie jadło)
Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy pieczarki i szynkę a następnie wlewamy jajka-nie gotujemy!. Jajka pod wpływem gorącego makaronu zetną się tworząc przy tym pyszny sos.
Na wierzch sypiemy parmezan i szczyptę posiekanego szczypiorku. Smacznego:).