Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1490
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231876
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1490
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231876
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5020
Składniki
Parówki kroimy w grubsze plasterki, a cebulę - w talarki. Przygotowujemy bulion warzywny. Rumienimy cebulę na dobrze rozgrzanej patelni, dodajemy parówki, a następnie warzywa. Przyprawiamy ziołami Podlewamy co jakiś czas odrobiną bulionu.. (Należy uważać, aby nie wlać za dużo, bo zrobi się nieapetyczna ciapa). W oddzielnym rondlu na rozgrzany olej wsypujemy surowy ryż i podlewamy bulionem. Dusimy aż zrobi się zmięknie. Podgotowany ryż wrzucamy do warzyw i parówek. Dusimy jeszcze przez ok 5-10 min. Risotto można udekorować listkami świeżej bazylii. Smaczenego