Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Parówki kroimy w grubsze plasterki, a cebulę - w talarki. Przygotowujemy bulion warzywny. Rumienimy cebulę na dobrze rozgrzanej patelni, dodajemy parówki, a następnie warzywa. Przyprawiamy ziołami Podlewamy co jakiś czas odrobiną bulionu.. (Należy uważać, aby nie wlać za dużo, bo zrobi się nieapetyczna ciapa). W oddzielnym rondlu na rozgrzany olej wsypujemy surowy ryż i podlewamy bulionem. Dusimy aż zrobi się zmięknie. Podgotowany ryż wrzucamy do warzyw i parówek. Dusimy jeszcze przez ok 5-10 min. Risotto można udekorować listkami świeżej bazylii. Smaczenego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

killbill 22 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
"Dusimy aż zrobi się zmięknie."2 Kto głosował? | Odpowiedz

adrijah 28 stycznia 2008Zgłoś do usunięcia
a gdzie na zdjęciu są te wszystkie warzywa??1 Kto głosował? | Odpowiedz