Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś z niczego ;-)
Mój autorski przepis. Przeczytałam kilka przepisów na to risotto, ale żaden n...
Odsłon: 1447
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 234
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 111
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 234
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 111
Składniki
Parówki kroimy w grubsze plasterki, a cebulę - w talarki. Przygotowujemy bulion warzywny. Rumienimy cebulę na dobrze rozgrzanej patelni, dodajemy parówki, a następnie warzywa. Przyprawiamy ziołami Podlewamy co jakiś czas odrobiną bulionu.. (Należy uważać, aby nie wlać za dużo, bo zrobi się nieapetyczna ciapa). W oddzielnym rondlu na rozgrzany olej wsypujemy surowy ryż i podlewamy bulionem. Dusimy aż zrobi się zmięknie. Podgotowany ryż wrzucamy do warzyw i parówek. Dusimy jeszcze przez ok 5-10 min. Risotto można udekorować listkami świeżej bazylii. Smaczenego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki z cukinii bez mąki
Dania główne
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Placki z cukinii bez mąki
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 4
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobó...
Odsłon: 51