Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 32
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 70
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 40
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 32
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 70
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 40
Składniki
Parówki kroimy w grubsze plasterki, a cebulę - w talarki. Przygotowujemy bulion warzywny. Rumienimy cebulę na dobrze rozgrzanej patelni, dodajemy parówki, a następnie warzywa. Przyprawiamy ziołami Podlewamy co jakiś czas odrobiną bulionu.. (Należy uważać, aby nie wlać za dużo, bo zrobi się nieapetyczna ciapa). W oddzielnym rondlu na rozgrzany olej wsypujemy surowy ryż i podlewamy bulionem. Dusimy aż zrobi się zmięknie. Podgotowany ryż wrzucamy do warzyw i parówek. Dusimy jeszcze przez ok 5-10 min. Risotto można udekorować listkami świeżej bazylii. Smaczenego