Do góry

Dania główne Przepis na:

szybkie rybne "mielone"

szybkie rybne mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 772

Dodano:

Odsłon: 289

szybko i prosto

Składniki

  • tunczyk rozdrobniony 2puszki
  • jajko 1szt
  • bułka kajzerka 1szt
  • cebula 1szt mała
  • ostra papryka 1szt
  • sól,pieprz
  • Bułka tarta
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
szybkie rybne "mielone"

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odsączyć(może być w sosie własnym lub w oleju) dodać drobno pokrojoną cebulę i paprykę(świeżą lub marynowaną) jajko i namoczoną bułkę,doprawić solą i pieprem dość obwicie.Dobrze wymieszać.Uformowacć kotlety,usmażyć i gotowe.
    Można podawać jako danie z ziemniakami i surówka lub jako burgery.
    Zamiast ostrej papryki dodac ulubione zioła i pieprz cytrynowy.
    Tunczyka można zastąpić łososiem.
    Dodatek otartej skórki z cytryny lub limonki zmienia smak na bardziej egzotyczny.

  2. Można zrobić klopsy lub pulpety w ulubionym sosie.Ja robie w serowym lub grzybowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 06 marca 2014 Za przepis duży kciuk! Przepis napisany jest bardzo przejrzyście i danie łatwe, szybkie do zrobienia i z pewnością smaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń