Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tadżin, czyli cytrynowy kurczak po marokańsku"
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
W dużej misce wymieszaj kolendrę, biały pieprz, imbir, kurkumę i oliwę. Włóż do miski kawałki kurczaka i dokładnie obtocz je w sosie. Przykryj kurczaka i wstaw mięso na noc do lodówki.
Rozgrzej rondel i podsmaż w nim kawałki mięsa ze wszystkich stron. Cebule obierz i pokrój w cząstki. Wrzuć do rondla, smaż razem z kurczakiem 5 minut.
Dodaj cynamon, zielone oliwki, wlej bulion drobiowy i sok wyciśnięty z cytryny. Przykryj garnek i duś mięso na małym ogniu 1 i 1/2 godziny lub dłużej (kurczak powinien być bardzo miękki).
Podawaj tadżin z kaszą kuskus, posypany listkami świeżej kolendry.Źródło: Olivia