Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tadżin, czyli cytrynowy kurczak po marokańsku"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Składniki
W dużej misce wymieszaj kolendrę, biały pieprz, imbir, kurkumę i oliwę. Włóż do miski kawałki kurczaka i dokładnie obtocz je w sosie. Przykryj kurczaka i wstaw mięso na noc do lodówki.
Rozgrzej rondel i podsmaż w nim kawałki mięsa ze wszystkich stron. Cebule obierz i pokrój w cząstki. Wrzuć do rondla, smaż razem z kurczakiem 5 minut.
Dodaj cynamon, zielone oliwki, wlej bulion drobiowy i sok wyciśnięty z cytryny. Przykryj garnek i duś mięso na małym ogniu 1 i 1/2 godziny lub dłużej (kurczak powinien być bardzo miękki).
Podawaj tadżin z kaszą kuskus, posypany listkami świeżej kolendry.Źródło: Olivia