Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tadżin, czyli cytrynowy kurczak po marokańsku"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 351
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 351
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Składniki
W dużej misce wymieszaj kolendrę, biały pieprz, imbir, kurkumę i oliwę. Włóż do miski kawałki kurczaka i dokładnie obtocz je w sosie. Przykryj kurczaka i wstaw mięso na noc do lodówki.
Rozgrzej rondel i podsmaż w nim kawałki mięsa ze wszystkich stron. Cebule obierz i pokrój w cząstki. Wrzuć do rondla, smaż razem z kurczakiem 5 minut.
Dodaj cynamon, zielone oliwki, wlej bulion drobiowy i sok wyciśnięty z cytryny. Przykryj garnek i duś mięso na małym ogniu 1 i 1/2 godziny lub dłużej (kurczak powinien być bardzo miękki).
Podawaj tadżin z kaszą kuskus, posypany listkami świeżej kolendry.Źródło: Olivia