Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków, kurki podlane białym winem i słodką śmietanką.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4212
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26219
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1546
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4212
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26219
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1546
Składniki
Cebulę i czosnek zeszklić na maśle z niewielką ilością oliwy z oliwek. Dodać kurki i odczekać aż puszczą sok i lekko odparują, następnie podlać wszystko białym winem i poczekać jak alkohol odparuje.
Kurczaka usmażyć na oddzielnej patelni i dodać do kurek. Wlać śmietankę i poczekać aż się zagotuje. Doprawić solą i pieprzem oraz natką pietruszki. Sos można opcjonalnie zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie.
Ugotować makaron i dodać do sosu, aby się połączyły.