Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z mascarpone"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10295
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2922
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2018
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10295
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2922
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2018
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać, posiekać, delikatnie zrumienić na lekko rozgrzanej oliwie, mieszać, uważając, aby się nie przypalił.
Do czosnku dodać posiekane orzechy, podprażać na małym ogniu 2-3 minuty.
Mascarpone podgrzać w rondlu, dodać masło, dobrze wymieszać. Kiedy ser się rozpuści, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sosem polać gorący makaron, obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.
Do sera mascarpone możesz dodać ser z zieloną albo niebieską pleśnią. Dzięki temu sos zyska dużo ostrzejszy smak.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium