Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z mascarpone"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3908
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19850
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2985
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4150
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3908
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19850
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2985
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4150
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać, posiekać, delikatnie zrumienić na lekko rozgrzanej oliwie, mieszać, uważając, aby się nie przypalił.
Do czosnku dodać posiekane orzechy, podprażać na małym ogniu 2-3 minuty.
Mascarpone podgrzać w rondlu, dodać masło, dobrze wymieszać. Kiedy ser się rozpuści, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sosem polać gorący makaron, obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.
Do sera mascarpone możesz dodać ser z zieloną albo niebieską pleśnią. Dzięki temu sos zyska dużo ostrzejszy smak.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium