Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z mascarpone"
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12381
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 849
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12381
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 849
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać, posiekać, delikatnie zrumienić na lekko rozgrzanej oliwie, mieszać, uważając, aby się nie przypalił.
Do czosnku dodać posiekane orzechy, podprażać na małym ogniu 2-3 minuty.
Mascarpone podgrzać w rondlu, dodać masło, dobrze wymieszać. Kiedy ser się rozpuści, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sosem polać gorący makaron, obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.
Do sera mascarpone możesz dodać ser z zieloną albo niebieską pleśnią. Dzięki temu sos zyska dużo ostrzejszy smak.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium