Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z mascarpone

Tagliatelle z mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Tagliatelle z mascarpone"

Składniki

  • 50 dag zielonego makaronu tagliatelle
  • 10 dag posiekanych orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka utartego parmezanu
  • 20 dag sera mascarpone
  • oliwa l sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tagliatelle z mascarpone

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać, posiekać, delikatnie zrumienić na lekko rozgrzanej oliwie, mieszać, uważając, aby się nie przypalił.

  2. Do czosnku dodać posiekane orzechy, podprażać na małym ogniu 2-3 minuty.

  3. Mascarpone podgrzać w rondlu, dodać masło, dobrze wymieszać. Kiedy ser się rozpuści, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sosem polać gorący makaron, obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.

  4. Do sera mascarpone możesz dodać ser z zieloną albo niebieską pleśnią. Dzięki temu sos zyska dużo ostrzejszy smak.

  5. ok. 20 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń