Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z mascarpone"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać, posiekać, delikatnie zrumienić na lekko rozgrzanej oliwie, mieszać, uważając, aby się nie przypalił.
Do czosnku dodać posiekane orzechy, podprażać na małym ogniu 2-3 minuty.
Mascarpone podgrzać w rondlu, dodać masło, dobrze wymieszać. Kiedy ser się rozpuści, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sosem polać gorący makaron, obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.
Do sera mascarpone możesz dodać ser z zieloną albo niebieską pleśnią. Dzięki temu sos zyska dużo ostrzejszy smak.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium