Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z panierowaną cukinią"
Ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Natkę i miętę opłucz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek i włóż je do blendera. Czosnek obierz, grubo posiekaj. Cytrynę sparz, wytrzyj. Skórkę zetrzyj drobno na tarce. Owoc przekrój i wyciśnij z niego sok.
Do ziół dodaj połowę sera, pistacje, sok i skórkę z cytryny, czosnek. Wlej oliwę, wsyp sól i pieprz do smaku. Wszystko zmiksuj na jednolity sos.
Cukinię umyj, wytrzyj. Odetnij końcówki, resztę pokrój w plasterki. Do głębokiego talerza wbij jajka, roztrzep je. Na drugi talerz wsyp mąkę, dodaj po pół łyżeczki soli oraz pieprzu, wymieszaj. Na trzecim talerzu wymieszaj gotową panierkę z pozos tałym startym serem.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na patelni porcjami rozgrzewaj masło. Cukiniowe plasterki panieruj kolejno w mące, jajkach i panierce. Smaż na złoto z obu stron.
Makaron odcedź, wymieszaj w naczyniu żaroodpornym z sosem. Na nim rozłóż plasterki cukinii. Zapiecz (5 min w 180 st., najlepiej z funkcją grilla).Źródło: Tina
Szybko i smacznie. Dania z makaronu zawsze wychodzą.
Odsłon: 17816
Pyszne i szybkie danie obiadowe.Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne...
Odsłon: 369
Idealna na każdy czas.....
Odsłon: 124
Pyszne i szybkie danie obiadowe.Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne...
Odsłon: 369
Idealna na każdy czas.....
Odsłon: 124
Składniki
Ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Natkę i miętę opłucz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek i włóż je do blendera. Czosnek obierz, grubo posiekaj. Cytrynę sparz, wytrzyj. Skórkę zetrzyj drobno na tarce. Owoc przekrój i wyciśnij z niego sok.
Do ziół dodaj połowę sera, pistacje, sok i skórkę z cytryny, czosnek. Wlej oliwę, wsyp sól i pieprz do smaku. Wszystko zmiksuj na jednolity sos.
Cukinię umyj, wytrzyj. Odetnij końcówki, resztę pokrój w plasterki. Do głębokiego talerza wbij jajka, roztrzep je. Na drugi talerz wsyp mąkę, dodaj po pół łyżeczki soli oraz pieprzu, wymieszaj. Na trzecim talerzu wymieszaj gotową panierkę z pozos tałym startym serem.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na patelni porcjami rozgrzewaj masło. Cukiniowe plasterki panieruj kolejno w mące, jajkach i panierce. Smaż na złoto z obu stron.
Makaron odcedź, wymieszaj w naczyniu żaroodpornym z sosem. Na nim rozłóż plasterki cukinii. Zapiecz (5 min w 180 st., najlepiej z funkcją grilla).Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.
Dania główne
Placki warzywne z kuskusem
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 93
Placki warzywne z kuskusem
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 178