Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wysokobiałkowe, niskotłuszczowe, szybkie, proste, sycące Wiem, że takie dania to żadna filozofia, ale lubię je- kiedy mam mało czasu po powrocie ze szkoły zawsze się sprawdza, bo ugotowanie kaszy to kwestia 10-15 minut.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422381
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422381
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2350
Składniki
Kaszę wsypujemy do garnka i zalewamy ok. szklanką wody.
Pod koniec gotowania wrzucamy do niej szpinak i fasolkę, mieszamy, czekając aż szpinak się rozmrozi.
Przyprawiamy wg uznania (polecam majeranek- świetnie komponuje się z fasolką i pieprz cayenne- dzięki niemu potrawa nie jest mdła).
Obtoczony w ziołach filet smażymy na oliwie.
Z garnka z kaszą odlewamy ewentualny nadmiar wody, wykładamy wszystko na talerz.