Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta cebulowa"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Wszystkie cebule obrać, czerwone pokroić na połówki, białe w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebule, dusić je na małym ogniu ok. 10 minut.
Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Pomidorki pokroić na połówki. Trochę listków natki pietruszki zostawić do dekoracji, resztę grubo posiekać.
Jajka wymieszać z mlekiem i natką, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto na pizzę rozwinąć. Wylepić nim spód i brzeg formy o śr. 28 cm. Rozłożyć cebule i pomidorki. Polać masą jajeczną.
Posypać pokruszonym serem pleśniowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25-30 minut. Udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco