Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na super obiad!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1011
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1011
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, do powstania jednolitej masy, wodę dodawać stopniowo (nie trzeba dodać całej). Ciasto zakryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 30minut.
Można ciasto rozwałkować na grubość 3-4mm i wyłożyć nim naczynie (ale jest to dosyć długotrwałe), zamiast tego polecam podzielić ciasto na kawałki i ułożyć w naczyniu i ugniatać do formy. Ważne aby ciasto było tej samej grubości w każdym miejscu.
Następnie należy podziurawić ciasto widelcem, alby w czasie pieczenia nie wybrzuszyło się. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.C i piec ok.25 min. Następnie wyjąć ciasto na tartę z piekarnika i zalać środek przygotowaną wcześniej mieszaniną - należy połączyć wszystkie składniki na masę. Tartę wstawić na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pilnować aby masa się ścięła i ciasto nie było surowe. Można podawać na ciepło i na zimno. SMACZNEGO ;)