Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na super obiad!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4177
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423326
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4177
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423326
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, do powstania jednolitej masy, wodę dodawać stopniowo (nie trzeba dodać całej). Ciasto zakryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 30minut.
Można ciasto rozwałkować na grubość 3-4mm i wyłożyć nim naczynie (ale jest to dosyć długotrwałe), zamiast tego polecam podzielić ciasto na kawałki i ułożyć w naczyniu i ugniatać do formy. Ważne aby ciasto było tej samej grubości w każdym miejscu.
Następnie należy podziurawić ciasto widelcem, alby w czasie pieczenia nie wybrzuszyło się. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.C i piec ok.25 min. Następnie wyjąć ciasto na tartę z piekarnika i zalać środek przygotowaną wcześniej mieszaniną - należy połączyć wszystkie składniki na masę. Tartę wstawić na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pilnować aby masa się ścięła i ciasto nie było surowe. Można podawać na ciepło i na zimno. SMACZNEGO ;)