Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na super obiad!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7389
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4302
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 799
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1069
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4024
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7389
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4302
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 799
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1069
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4024
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, do powstania jednolitej masy, wodę dodawać stopniowo (nie trzeba dodać całej). Ciasto zakryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 30minut.
Można ciasto rozwałkować na grubość 3-4mm i wyłożyć nim naczynie (ale jest to dosyć długotrwałe), zamiast tego polecam podzielić ciasto na kawałki i ułożyć w naczyniu i ugniatać do formy. Ważne aby ciasto było tej samej grubości w każdym miejscu.
Następnie należy podziurawić ciasto widelcem, alby w czasie pieczenia nie wybrzuszyło się. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.C i piec ok.25 min. Następnie wyjąć ciasto na tartę z piekarnika i zalać środek przygotowaną wcześniej mieszaniną - należy połączyć wszystkie składniki na masę. Tartę wstawić na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pilnować aby masa się ścięła i ciasto nie było surowe. Można podawać na ciepło i na zimno. SMACZNEGO ;)