Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na super obiad!
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, do powstania jednolitej masy, wodę dodawać stopniowo (nie trzeba dodać całej). Ciasto zakryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 30minut.
Można ciasto rozwałkować na grubość 3-4mm i wyłożyć nim naczynie (ale jest to dosyć długotrwałe), zamiast tego polecam podzielić ciasto na kawałki i ułożyć w naczyniu i ugniatać do formy. Ważne aby ciasto było tej samej grubości w każdym miejscu.
Następnie należy podziurawić ciasto widelcem, alby w czasie pieczenia nie wybrzuszyło się. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.C i piec ok.25 min.
Następnie wyjąć ciasto na tartę z piekarnika i zalać środek przygotowaną wcześniej mieszaniną - należy połączyć wszystkie składniki na masę. Tartę wstawić na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pilnować aby masa się ścięła i ciasto nie było surowe.
Można podawać na ciepło i na zimno.
SMACZNEGO ;)
Idealne jesienne danie - kopytka z dyni. Można podać je jako samodzielny obia...
Odsłon: 1075
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 45
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 70
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 100
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 83
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 91
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 45
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 70
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 100
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 83
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 91
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, do powstania jednolitej masy, wodę dodawać stopniowo (nie trzeba dodać całej). Ciasto zakryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 30minut.
Można ciasto rozwałkować na grubość 3-4mm i wyłożyć nim naczynie (ale jest to dosyć długotrwałe), zamiast tego polecam podzielić ciasto na kawałki i ułożyć w naczyniu i ugniatać do formy. Ważne aby ciasto było tej samej grubości w każdym miejscu.
Następnie należy podziurawić ciasto widelcem, alby w czasie pieczenia nie wybrzuszyło się. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.C i piec ok.25 min. Następnie wyjąć ciasto na tartę z piekarnika i zalać środek przygotowaną wcześniej mieszaniną - należy połączyć wszystkie składniki na masę. Tartę wstawić na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pilnować aby masa się ścięła i ciasto nie było surowe. Można podawać na ciepło i na zimno. SMACZNEGO ;)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś kaczki w soku malinowym
Dania główne
Fasolka szparagowa Bożeny
Dania główne
Ziemniaki w mundurkach pieczone we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Dania główne
Kotlety mielone z kalafiora i jajka
Pierś kaczki w soku malinowym
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 39
Fasolka szparagowa Bożeny
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 83