Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta owsiana z rabarbarem"
Rabarbar pokrój w talarki, zasyp łyżką cukru, wymieszaj i odstaw na około pół godziny, by puściły sok. Odlej.
Do miski wsyp płatki owsiane, gryczane, cukier biały i wanilinowy, galaretkę w proszku i rodzynki. Dodaj rabarbar, jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj.
Powstałą masę przełóż do formy na tartę (jeśli masz szklaną, posmaruj ją masłem, silikonowej nie natłuszczaj). Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 55 minut (przez pierwsze 40 minut z termoobiegiem, później – grzanie z góry i dołu).
Danie podawaj na zimno.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 356
Rabarbar obrodził, polecam zrobić nalewkę z rabarbaru, jest bardzo smaczna. J...
Odsłon: 20977
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4533
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4533
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Składniki
Rabarbar pokrój w talarki, zasyp łyżką cukru, wymieszaj i odstaw na około pół godziny, by puściły sok. Odlej.
Do miski wsyp płatki owsiane, gryczane, cukier biały i wanilinowy, galaretkę w proszku i rodzynki. Dodaj rabarbar, jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj.
Powstałą masę przełóż do formy na tartę (jeśli masz szklaną, posmaruj ją masłem, silikonowej nie natłuszczaj). Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 55 minut (przez pierwsze 40 minut z termoobiegiem, później – grzanie z góry i dołu).
Danie podawaj na zimno.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 224