Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta owsiana z rabarbarem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Rabarbar pokrój w talarki, zasyp łyżką cukru, wymieszaj i odstaw na około pół godziny, by puściły sok. Odlej.
Do miski wsyp płatki owsiane, gryczane, cukier biały i wanilinowy, galaretkę w proszku i rodzynki. Dodaj rabarbar, jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj.
Powstałą masę przełóż do formy na tartę (jeśli masz szklaną, posmaruj ją masłem, silikonowej nie natłuszczaj). Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 55 minut (przez pierwsze 40 minut z termoobiegiem, później – grzanie z góry i dołu).
Danie podawaj na zimno.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax