Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta owsiana z rabarbarem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12325
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13151
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5374
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12325
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13151
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5374
Składniki
Rabarbar pokrój w talarki, zasyp łyżką cukru, wymieszaj i odstaw na około pół godziny, by puściły sok. Odlej.
Do miski wsyp płatki owsiane, gryczane, cukier biały i wanilinowy, galaretkę w proszku i rodzynki. Dodaj rabarbar, jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj.
Powstałą masę przełóż do formy na tartę (jeśli masz szklaną, posmaruj ją masłem, silikonowej nie natłuszczaj). Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 55 minut (przez pierwsze 40 minut z termoobiegiem, później – grzanie z góry i dołu).
Danie podawaj na zimno.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax